Recensies Wraak

Lezersrecensie 

Super debuut

Het Boekenbijtje

Het Boekenbijtje

Het verhaal volgt Y, een vrouw die wraak neemt op iedereen die niet volgens haar normen en waarden leeft. Ze laat daarbij geen sporen achter en spaart haar slachtoffers niet.

Ook zijn er hoofdstukken vanuit 3 andere personen geschreven. De eerste is Edmond. Zijn taak is om Y te pakken te krijgen. Dat is niet makkelijk aangezien en geen sporen zijn en de slachtoffers zo angstig zijn, dat ze niets willen vertellen.

De tweede is Dean. Hij behoort tot het Team van Edmond, maar volgt hij wel netjes de orders op.

De derde is Brecht, een dierenarts, die Y te hulp schiet.

Nanesa heeft een vlotte schrijfstijl. Door de afwisseling tussen de verschillende personages en in het geval van Y ook tussen het heden en verleden, is dit een boek wat lekker doorleest.

Tijdens het lezen worden de personages steeds duidelijker en zijn ze niet zo zwart en wit als gedacht. Nanesa heeft mijn boek gesigneerd met : Je zult huiveren ,je zult emotioneel zijn. Maar hopelijk zal er ook begrip zijn. Daar zit de kracht van het verhaal ook. Wanneer een auteur het voor elkaar krijgt dat ik een soort van sympathie krijg voor een zwart personage , dan vind ik dat super knap.

Op ruim 3 kwart van het boek vond ik het even wat langdradig worden, maar een einde in sneltreinvaart die ook nog heel verrassend is, maakte het allemaal goed.

Lezersrecensie 

10 maart 2023: Via het Oergezellig boekenlab kreeg ik volgende mooie recensie van Conny Schelvis-Mens.

Wraak; beest, psYchopaat, engel, zY kiest. Is de titel die prijkt op een ondergrond van een vacht. Eenmaal op weg in het boek snap je dat deze kaft een prima keuze is geweest, wat ik voor het lezen niet had bedacht. De cover maakt nieuwsgierig maar of ik hem snel had opgepakt?

Het verhaal gaat over de meedogenloze Y. Y kiest haar slachtoffers bewust uit en ze drijft de politie bijna tot wanhoop. De slachtoffers lijken namelijk niets gemeen te hebben behalve dat zij de ‘waarden en normen ‘ van Y niet naleven. Als Y haar slachtoffer weet bereidt zij zich tot in de puntjes voor. Er is geen ruimte voor toeval. Elke missie moet slagen. Elk slachtoffer krijgt een boodschap in de arm gekerft : wie spreekt zal sterven. Deze Y laat haar slachtoffers leven. Geen serie-moordenaar maar haar straffen zijn net zo erg. Edmond, staat met zijn team, waarin Dean en Nena zitten, voor de taak om Y op te sporen en te arresteren. Hierbij richt Nena zich met name op het fysieke sporenonderzoek en Dean op het gebied van de ICT.

Ondanks de misselijkmakende acties van Y zijn haar slachtoffers wel degelijk mensen die hun gepaste straf passen. De daders krijgen een koekje van eigen deeg. Y kweekt hierdoor sympathie, ook bij iemand uit onverwachte hoek, zelfs als ze besluit bij een nieuw slachtoffer een stap verder te gaan.

Ik lees veel thrillers en was dus ook zeer benieuwd naar deze. Qua titel en qua recensies die ik al gelezen had. Dit doe ik meestal niet van te voren omdat ik open in een verhaal wil starten maar ik was in eerste instantie niet van plan het boek te gaan lezen. De recensies trokken mij toch over de streep. En daar heb ik zeker geen spijt van. Wat een origineel en rauw verhaal!

De vertelstijl van Nanesa is pakkend. Ze schuwt gruwelijke details niet en vlakt ook niets af om de lezer te sparen. Je moet dus wel van een beetje geweld houden die tot in de details worden uitgekauwd. De mensen die zij kiest ( ik wil het eigenlijk geen slachtoffers noemen want ze hebben gruwelijke dingen gedaan) hebben zelf dus het nodige gedaan en ook dat wordt uitvoerig beschreven. Denk hierbij aan geweld, met name mishandeling en dat is best heftig om te lezen.

In het verhaal wisselt het perspectief tussen Y en een drietal andere personages. Daarnaast zijn er passages die zich afspelen in het verleden. Vooral die stukken geven de lezer achtergrondinformatie en geven een goed karakterbeeld van Y. Wat heeft haar gedreven om haar zoektocht naar haar slachtoffers te volbrengen. Wat is de reden van haar gedrag. Het wisselen van perspectief en het duiken in het verleden van Y is goed gedaan.

Er is gekozen om een naam of jaartal boven het hoofdstuk te zetten maar het loopt goed in elkaar over dus zonder de titel kan je het ook nog goed volgen. De hoofdstukken zijn kort en bondig en de spanningsopbouw is pakkend net als het einde.

“Wraak” is een originele en rauwe thriller waarbij je sympathie kweekt voor Y, of je wilt of niet.

Lezersrecensie   

18 augustus 2022: Hele mooie woorden van Karen Smedts over Wraak 🥰

Ik heb tijdens mijn vakantie ‘ WRAAK’ van Nanesa gelezen en haar beloofd om mijn mening in de groep te zetten. Eerst en vooral moet ik meedelen dat ik door beroepsmisvorming meestal onze eigen Belgische schrijvers links laat, gelet er bij de politie-scenes te veel ‘veramerikaansing’ voorkomt die me persoonlijk frustreren en waardoor ik niet in het verhaal kom. Niets afbreuk doend aan hun talent voor het verhalen schrijven, enkel beroepsmisvorming.

Dank je wel, Karen 😊

Nanesa overtuigde me en liet me weten dat ze open stond voor verbetering en raad moest het nodig zijn. 🙂

Het boek begint meteen vlot en ik had geen moeite met de verhaallijn. Sterker, ik kon het moeilijk wegleggen!

Het boek is geschreven vanuit een oogpunt, haaks op de standaard politie / moordenaar/ thrillerboeken, wat het voor mezelf een aangename verandering maakte.

De beschrijvingen van de acties zijn gedetailleerd en zorgen voor een realistische weergave. Eenieder kan hetgeen zich afspeelt zo voor de geest halen. Je bent ineens mee met het moment.

Mijn empathie nam meermaals de bovenhand, zowel in de meer ‘gruwelijke’ stukken als wel in de band tussen het hoofdpersonage en haar ‘ partner’.

Het feit dat er nergens specifieke plaatnamen in voorkomen , maakte het voor mij gemakkelijk om het politie-optreden een aparte plaats te geven. Ik las vlot en geamuzeerd verder.

Omdat het zo leuk leest, had ik graag wel nog extra pagina’s gezien, nog enkele spannende acties van het hoofdpersonage. Het zou zeker niet langdradig geworden zijn hierdoor.

Het einde is ook verrassend en apart ( zeker wel goed) geschreven, maar hier bleef ik qua adrenaline wat op mijn honger zitten. Ik hou van een actievolle, bombastische ontknoping.

Ik ben blij het gelezen te hebben.

Hopelijk kan ik mensen overtuigen om het te proberen , moesten ze nog twijfelen.

 

2 april 2022: Wraak van Nanesa, leesdame.nl

Een tijdje geleden vroeg Nanesa (pseudoniem) of ik interesse had in haar debuutthriller en de inhoud sprak mij wel aan!

Wat als je gepast wraak kunt nemen op mensen die dat verdienen? Hoofdpersonage Y doet dit. Samen met haar hond Ritsel houdt ze bepaalde mensen in de gaten en op het juiste moment slaat ze toe, straft ze en stuurt vervolgens alle gegevens naar de politie. De politie wil juist graag de mysterieuze Y opsporen, maar is ondertussen ook blij met de gegevens die Y opstuurt.

Hoofdpersonage Y

Y is scherp, meedogenloos en perfectionistisch. Ze bereidt alles tot de puntjes voor en laat zich door niemand bang maken. Y slaapt waar het haar uitkomt, soms in een oude hut, dan weer bij een schuur. Haar hond Ritsel is haar trouwe makker. In cursieve teksten komen we meer te weten over Y, wat ze heeft meegemaakt in haar jeugd en waarom ze nu als een wraakengel te werk gaat.

De acties van Y gaan erg ver, ze straft bijvoorbeeld de ouders van zwaar verwaarloosde kinderen en ze martelt malafide hondenhandelaren. Kenmerkend is dat Y altijd haar slachtoffers in leven laat. Ze laat de politie weten waar ze moeten zijn, maar zelf blijft Y buiten spel. Echter is de politie ook actief op zoek naar Y.

Het debuut van Nanesa

De Vlaamse Nanesa schrijft graag en toen ze door ziekte thuiszat begon ze aan dit debuut dat in 2020 uitkwam. ‘Wraak’ is opgedeeld in meerdere perspectieven. Je leest niet alleen over Y en haar verleden, maar ook mensen bij de politie komen aan het woord, zodat je ook hun kant van het verhaal leest. Daarnaast komt er later nog een belangrijk personage bij die zijn kant vertelt. Dit is echter heel duidelijk en overzichtelijk gedaan. De hoofdstukken wisselen elkaar goed af en regelmatig krijg je een inkijkje in Y’s verleden. Persoonlijk vond ik dat de mooiste stukjes!

De schrijfstijl van Nanessa is beeldend en heel gedetailleerd. De martelingen worden uitvoerig besproken. De eerste helft van ‘Wraak’ leest vrij vlot en bevat veel actie, maar de tweede helft vond ik wat trager lezen. Hier had wat meer vaart in mogen zitten.

Interessant thema

Hoewel ik nergens meer van opkijk tegenwoordig vond ik de verhaallijnen in ‘Wraak’ niet altijd even geloofwaardig. Ik kan me niet voorstellen dat een vrouw dit allemaal in haar eentje kan uitvoeren, sommige acties vond ik nogal over the top. Wel vind ik het thema interessant! Hoe vaak lees je niet: “dit zouden ze met die ouders eens moeten doen!”, of “die dierenbeul moeten ze zelf eens zonder eten of drinken opsluiten!”. In ‘Wraak’ blijft het niet bij denken, maar wordt het uitgevoerd.

‘Wraak’ is een thriller met diverse elementen. Actie, psychologie en politiewerk komen voorbij. Ik miste echter wat puntjes op de i. “Show, don’t tell” bijvoorbeeld, dat had ‘Wraak’ nog net wat meer kracht gegeven! Ik verwacht dat Nanesa zich hierin blijft ontwikkelen, talent heeft ze zeker!

Wraak met ballen

 door Nathalie M Melis 30 maart 2022  

Deze stond al lang op mijn leeslijstje en nu vraag ik mij af waarom ik zolang heb gewacht. Nanesa lost al mijn verwachtingen in met 1 minpunt, het einde was er veel te snel en nu wil ik een vervolg.
Y is de wraakengel en de doorn in het oog van het team van rechercheur Edmond. Y zit dan ook vol wraak en weet haar slachtoffers goed uit te kiezen en alles minutieus voor te bereiden. Niets laat ze aan het toeval over. Ze wordt hiervoor bijgestaan door haar trouwe 4-voeter Ritsel.
Ik denk dat elk van ons een Y in zich heeft maar effectief doen wat Y doen is dan weer een brug te ver. Ik kan alleen maar respect en lof uiten voor deze pittige dame. Y is een sterke madam die je doorheen flashbacks beter leert kennen en de waarom zelfs begrijpt.
Het boek leest vlot, enkel het einde was er voor mij veel te snel en ineens, en ik dacht eh en nu….
Een dikke 4 sterren en uitkijken naar een hopelijk vervolg van de avonturen van Y en Ritsel.

amai, voor een debuut

 door Lesleyt 30 oktober 2021

Schitterend, een foto zien passeren van een debuut en het een kans gegeven na de schrijver te ontmoeten. Als je begint te lezen zit je onmiddellijk in het verhaal en wil je verder, een onduidelijk stukje op het begin, maar een goed verhaal met de nodige spanning. Als dit nog maar het debuut is, ben ik verschrikkelijk benieuwd naar het volgende boek. ECHT een aanrader.

Wraakgevoelens kunnen veel doen met een mens.

 door sven 27 september 2021 

Wraak werd geschreven door Nanesa. Dit is een pseudoniem voor Nathalie Hufkens. Opgegroeid in Hasselt en nu woonachtig in Diepenbeek. Het schrijven begon ze in een periode van ziekte. Een soort van vlucht uit de werkelijkheid. Op haar webpagina kun je een hele tekst lezen hoe haar schrijfproces in zijn werk ging. Wel eens interessant.
Wraak is haar eerste boek. In dit verhaal volgen we Y. Y zit vol met wraakgevoelens ten opzichte van iedereen die waarden en normen naast zich neerlegt. Ze bereid zich telkens enorm minutieus voor en laat niets aan het toeval over. Edmond daarentegen staat voor de onmogelijke opgave om Y op te sporen. Maar wie jaagt op wie, en wie is er te vertrouwen.
Nanesa heeft een zeer vlotte pen om haar verhalen mee te schrijven. Het leest zeer vlot, makkelijk volgbaar en de minder actieve passages worden opgevangen door de dialogen.
Ze speelt ook met heden en verleden die elk terugkomen in hun eigen lettertype. Door deze keus blijft het altijd duidelijk in welke tijd we ons bevinden. En zo leren we ook het verleden van Y kennen.
De personages zijn goed uitgewerkt. Je leert ze wel kennen en soms kunnen ze wel eens verrassende keuzes maken waar ze soms zelf van verschieten. Het helpt ook enorm dat doorheen het boek telkens gewisseld word tussen de personages en dat men hierbij het verhaal telkens blijft vertellen in de Ik-vorm. Hierdoor beleef je het elke keer alsof je op hun schouder zit. Maar alles blijft perfect te volgen zonder de spreekwoordelijke draad kwijt te spelen.
Het einde van het boek kan ik niet beter benoemen als verrassend. Eerst zit je met verstomming geslagen omdat je denkt dat een deel in het boek vergeten is. Maar naarmate je verder leest komt alles in een stroomversnelling. Niet alle vragen krijgen een antwoord. Die antwoorden zou ik wel graag zien in een vervolg verhaal. De uitwerking zet op zijn minst wel de deur open voor een vervolg verhaal.
Conclusie:
Een zeer sterk debuut dat je in één ruk wilt uitlezen. Personages die je meesleuren in hun standpunt en een plot vol verrassende wendingen.

Lezersrecensie    

Donkere kantjes

ebook door M.G. Pauwels 08 juli 2021

door Martine

De cover van dit boek intrigeerde me. Ik begreep er weinig van, maar deze past achteraf bekeken, helemaal bij het geheel.
Dit is zo een boek dat vanuit verschillende perspectieven wordt geschreven. Ze zijn goed uitgewerkt, net als de flashbacks.
Het verhaal? Vermits ik spoilerqueen ben, ga ik er niet teveel over vertellen. Y is een soort van wraakengel, die gemengde reacties en gevoelens uitlokt. Naar mijn gevoel is ze het donkere kantje in ons allemaal.
Y wordt goed uitgewerkt in de loop van het verhaal. Ze speelt een kat- en muisspel met de politie door die daders aan te pakken, die door de mazen van de wet glippen.
Naar mijn gevoel doet Y wat we stiekem allemaal wel willen doen. Ze pakt gevoeligheden aan, die in veel mensen leven. Willen we soms allemaal niet eens iemand die ons onrecht heeft aangedaan, te grazen nemen?
Hoe ver ga je? Ik denk dat er een Y in ons allemaal schuilt, zeker als je de omstandigheden leest. De dunne lijn tussen dader en slacht0ffer wordt hier goed bewandeld.
Het boek leest vlot. De stijl is niet te ingewikkeld. De auteur verteld vanuit het ik-perspectief, waarbij ze in het hoofd van verschillende personages kruipt. Het geheel is een roman die onder je huid kruipt en je niet onberoerd laat.
Moet ik een minpunt geven? Wel, het einde kon volgens mij iets beter uitgewerkt worden, maar anderzijds houdt het een vleugje mysterie. Ik zou dit boek ook niet aanraden aan gevoelige lezers met een zwakke maag.


Daarom, als ik alles optel, rond ik af op 5 sterren.

Dank je wel, Martine!

Lezersrecensie    

IJzingwekkende thriller – karma doet zijn werk

 door veerleds 22 juli 2021

Ik heb net het boek Wraak van Nanesa gelezen.

Het is geschreven in een heel begrijpbare en meeslepende stijl. Het is een verhaal van hoofdpersonage Y die in haar jeugd is mishandeld door haar grootvader en die haar frustraties uitwerkt door wraak te nemen op mensen die anderen onrecht aandoen. Ook zijn er nog andere voorvallen waardoor het hoofdpersonage geliefden verliest en waardoor ze ook wraak neemt op diegenen die dit leed in haar leven veroorzaakt hebben.

De schrijfster bespreekt telkens de passages uit visie van het hoofdpersonage en diegenen die het kortste bij haar in haar entourage omgaan met haar. Doordat er telkens stukken geschreven worden vanuit visie van verschillende personages ben je genoodzaakt jouw aandacht er goed bij te houden.

Het hele boek is spannend geschreven tot het einde van het boek. Zelfs op het einde van het boek ga je nog op het puntje van je stoel zitten. Het boek is ook zo geschreven alsof je daadwerkelijk op de plaats zelf aanwezig bent en dat je als het ware alles zelf kan ervaren.

Voor mensen die houden van een spannende thriller is dit zeker een aanrader!

Dank je, Veerle!

Lezersrecensie    

Schot in de roos.

 door Ria

De debuutroman “Wraak” van Nanesa is meteen een schot in de roos. Het boek verrast op meerdere vlakken. De harde verhaallijn van deze ijzingwekkende thriller komt onverwacht hard binnen: het hoofdpersonage Y begint als een heuse wraakgodin aan vergeldingsacties tegen de daders, die haar naasten misbruikten of mishandelden. Ze neemt resoluut het recht in eigen handen en voert haar minutieus geplande gruweldaden systematisch uit zonder twijfel, zonder berouw… Oog om oog, tand om tand…

Tijdens het lezen betrapte ik mezelf op sympathie voor het hoofdpersonage, terwijl Y in feite een psychopate is. Dat is zeker een pluim op de hoed van Nanesa: ze slaagt erin de empathie van de lezer op te wekken voor iemand die het zeker niet verdient. Het verhaal wordt verteld uit verschillende invalshoeken. Je wordt op sleeptouw genomen door Y’s huidige leven, maar ook door haar verleden via meerdere flashbacks, die beetje bij beetje haar jeugdtrauma’s prijsgeven.

Ondertussen volgen we ook het politieteam, dat onder leiding van hoofdinspecteur Edmond, alles in het werk stelt om Y bij de kraag te grijpen. De verschillende karakters worden goed getypeerd en daardoor worden de verschillende personages korter bij de lezer gebracht. Knap is dat op het einde alle puzzelstukjes netjes op hun plaats vallen.

De cover toont een link met de vacht van Ritsel, Y’s beste maatje en trouwe metgezel. Dat zou geruststellend moeten overkomen, maar toch heeft de foto iets onheilspellends en dat is – mijns inziens – precies wat een cover van een misdaadroman moet suggereren.

Het boek is vlot geschreven in een afwisselende, levendige stijl. Soms vond ik de woordkeuze wat te krachtig in bepaalde neutrale situaties en enkele persoonsbeschrijvingen zijn ook wat te karikaturaal geschetst.

Het einde kwam bij mij wat te bruusk over: daar had ik iets meer actie verwacht.

Deze kleine minpuntjes doen echter niets af aan de kwaliteit van het eindproduct.

Het boek is beslist een AANRADER voor lezers die van crimi en misdaad houden.

WRAAK is als debuutroman zonder twijfel een springplank naar meer…

Dank je, Ria!

Lezersrecensie    

Hoever mag je gaan

 door Valky1974 27 april 2021

Vol wraak kiest Y haar slachtoffers uit. Iedereen die ‘haar’ normen en waarden aan zijn laars lapt. Minutieus bereidt Y zich voor. Niets laat zij aan het toeval over. Edmond staat samen met zijn team voor de onmogelijke opgave de wraakengel op te sporen. Hij voelt dat hij dichterbij komt. Haar op de hielen zit. Of is het Y die hem opjaagt? Nanesa: Nanesa is 17 mei 1977 geboren, groeide op in Hasselt. Nu woont zij in Diepenbeek, samen met haar man en kinderen. In 2012 dwongen omstandigheden haar om thuis te blijven. Zij verveelde zich en probeerde de ene creatieve bezigheid na de andere, maar niets kon haar voldoende bekoren. Zo ontdekte zij het ‘schrijven

Y neemt wraak op mensen dat zijn weerga niet kent. Iedereen die iets doet pakt zij op dezelfde manier terug.
Door de terugblikken leer je waarom Y dit doet.
Je leeft met haar mee en begrijpt haar terwijl je weet dat het eigenlijk niet mag.
De gevoelens zijn zo goed beschreven dat je in het verhaal wordt gezogen.
Elk persoon dat zij tegenkomt. Je leeft mee en je voelt bijna wat zij voelen.

De levendige manier van schrijven neemt je mee in Y haar verhaal.
De cover zie ik niks in terug wat duid op het verhaal en vind ik te druk.

Ben heel nieuwsgierig wat er van deze schrijver nog meer komt.

Dank je, Maja!

Lezersrecensie    

Gruwel , emotie en actie, 3-in-1 thriller

 door vero13 14 april 2021 1 reactie

Ik mocht Wraak lezen van Nanesa, dank u wel! Spannend want ook de poezen waren weer van de partij tot de laatste bladzijde 😀

Mijn mening op hebban: Gruwel, emotie en actie 3-in-1 thriller.

Y , een vrouw met ballen, is klaar met de vernederingen en pijn die haar zijn aangedaan. Ze neemt wraak op de mensen, die anderen bewust pijn hebben gedaan, zowel fysiek als psychisch. Ze neemt het recht in eigen handen. Maar de politie zit haar op de hielen. Zal ze haar “eindwerk” kunnen voltooien?

Het boek begint alleszins heel heftig, niet voor gevoelige lezers. De gruwelijkheden worden tot in detail besproken, van wie dat laat ik in het midden en moet je zelf lezen. De spanning is direct wel hoog gespannen. Zeker omdat we afwisselend lezen vanuit het perspectief van Y en 2 politiemannen Edmond en Dean. Dat de laatste 2 kunnen omschreven worden als water en vuur, brengt ook wat onrust teweeg. Daarnaast wordt er af en toe teruggesprongen naar de jeugd en adolescentie van Y, waardoor we meer en meer te weten komen over haar karakter en wat haar gemaakt heeft om tot deze handelingen te komen. Door deze snelle overgangen tussen de personages leest het enorm vlot, en leer je de personages beter kennen. Het blijft boeiend alhoewel hier en daar de acties toch een beetje over de limit waren en soms iets te uitgebreid voor mij ( but hey het blijft fictie). Sommige passages waren zo cru en wreed dat mijn hart er pijn van deed. Lezers zullen wel weten dewelke, maar laat ik mooi geheim, je moet het maar lezen…haha Het verhaal blijft boeien, omdat er af en toe een wending komt en nieuwe ontmoetingen die dan weer duidelijk weergeeft hoe dicht liefde en haat bij elkaar liggen.

Mooi, spannend, met momenten gruwelijk verhaal die ik graag heb gelezen. Het einde (laatste hoofdstukje) vond ik iets onduidelijk, heb ik 2 x moeten lezen om alles juist te kunnen plaatsen. Kortom een aanrader voor wie van een goeie, spannende, soms gruwelijke en aangrijpende thriller houdt!

Dank je, Veronique!

Lezersrecensie    

Blijf toch maar ver weg uit de buurt van Y !!!

 door PETRA P 09 april 2021

Als een getraumatiseerde Y wraak wil nemen, maak je maar beter dat je uit de buurt blijft : niets of niemand houdt haar tegen. Er vallen slachtoffers, veel slachtoffers : de manier waarop is adembenemend ! Eén voor één worden haar slachtoffers gruwelijk aangepakt. Zal het ooit ophouden, en hoe, en voor wie en vooral …. waarom ? Hoe komt het dat ze niet opgepakt wordt door het rechercheteam van Edmond ? Heeft Y zoveel geluk dat ze kan doorgaan met haar gruweldaden ?

Het verhaal is heel vlot en spannend geschreven. De spanning is altijd aanwezig, geen enkele saaie passage te vinden in dit boek. Hier en daar een plotwending en een dwaalspoor blijven je aandacht trekken om in spanning verder te lezen. Sommige scènes zijn iets te gruwelijk, iets te ver gezocht, maar ondanks dit alles slaagt de auteur erin om de lezer te blijven boeien. Het verhaal zou wellicht even goed tot zijn recht gekomen zijn met iets minder actie-scènes.

Het boek zou zo kunnen verfilmd worden en doet denken aan internationale auteurs zoals Mo Hayder, Tess Gerritsen of Corinne Hartman. Het zou leuk geweest zijn om het karakter van hoofdrechercheur Edmond wat meer uit te diepen zodat er een vervolg kan geschreven worden op deze thriller.

Een verdiende score van 4****.

Dank je, Petra!

Lezersrecensie    

Gerechtigheid geschiedt

 door lydia frooninckx 28 maart 2021

Wie is Y? Waarom doet Y wat ze doet? Kan Y gestopt worden? Deze en andere vragen probeert het recherche-team onder leiding van Edmond op te lossen in het boek ‘Wraak’ van Nanesa.

Nanesa beschrijft op een levendige, geloofwaardige manier enkele voorvallen waarin Y opkomt voor de zwakke medemens, zij die genegeerd worden en verhaalt zo wat velen denken: hoe kan die of deze persoon ongestraft doen wat hij/zij doet ?Halverwege het boek leren we, door flashbacks, het verleden van Y kennen en haar reden voor wraak. Ze kruipt je onder de huid en laat je niet meer los. Je legt dit boek niet weg daarvoor is het te spannend, de roep naar gerechtigheid te groot.

‘Wraak’ is een spannende thriller met een hele dunne grens tussen goed en fout die je in 1 ruk uitleest.

Enkel de cover vond ik minder, te druk.

Toch een welverdiende 5 *****.

Dank je, Lie!

Lezersrecensie    

Een keiharde thriller over liefde en wraak

ebook door Boekinkt 26 maart 2021

Wraak is een meedogenloze thriller waarbij de grenzen tussen goed en kwaad voortdurend afgetast worden.

De titel Wraak met subtitel beest – psYchopaat – engel – zY kiest is heel goed gekozen omdat voor enkele personages Y geen dader is maar zelfs een engel. Y beslist ook over het lot van haar slachtoffers.

Y is ongrijpbaar, een wraakengel die vermoordt wie het niet verdient om te blijven leven. Ze haalt het uitschot van straat om de vreselijke dingen die door hen gebeuren. In haar wereld rechtvaardigen hun onmenselijke daden dat zij tegelijkertijd rechter en beul is.

Het politieteam dat naar haar op zoek moet tast in het duister en lijkt jacht te maken op een schim. Y is slim, het team altijd een stap voor en stilaan krijgt ze zelfs onverwachte bondgenoten.

Haar genadeloze zoektocht naar wie haar alles afnam wordt voorafgegaan door een grote generale repetitie.
Uiteindelijk volgt de finale en wordt duidelijk dat het verleden niet alleen Y beschadigd heeft.

Vanuit verschillende standpunten ga je mee op zoek naar een koelbloedige killer met slechts één doel waarvoor precies alles moet wijken. Of is er nog een weg terug uit de wraakactie?

Wraak is enorm beeldend, spannend en soms vergezocht maar het heeft een logische opbouw en de karakters zijn vrij goed uitgewerkt. Door flashbacks leren we de mens naast het monster Y kennen.
Is er voor haar een nieuw leven mogelijk of wint de haat?
Kan haar kwetsbare kant overleven en haar opnieuw gelukkig laten worden? Tijdens haar strijd heeft ze immers een nieuwe soulmate tegengekomen.

De verschillende mensen in het politieteam gaan ook ieder anders om met de speurtocht naar Y. Sommige zien haar als monster, anderen begrijpen haar en ook dit team wordt geconfronteerd met zijn geweten.


Deze keiharde thriller toont hoe mensen gedreven door liefde of haat soms sneller dan verwacht de dunne scheidslijn tussen wat juist is en wat fout overschrijden.

Het verhaal zet aan het denken omdat in dit boek gedaan wordt waar we misschien soms van dromen maar niet durven. Of we besluiten uiteindelijk dat je dit niet doet omdat je anders ook een beest bent.

Fantaseren is iets anders dan echt uitvoeren en deze pittige en vastbesloten meid die veranderd is in een moordmachine roept naast afkeer soms zelfs begrip op. Uiteindelijk is het ook nog maar de vraag wie echt de pedalen verloor in deze grimmige thriller vol actie en geweld.

Wraak is een goede debuutthriller en ik kijk uit naar meer boeken van deze auteur.

3.5 inktpotjes
Door Fany

Dank je, Fany!

Lezersrecensie    

Kill Bill op papier

ebook door IngeSleegers 22 maart 2021

Met Wraak zette Nanesa een spannende actiethriller neer over een vrouwelijke wraakengel in de stijl van ‘Kill Bill’, maar dan in boekvorm. Y roept zowel afschuw als sympathie op in de daden die ze stelt. Ze is als het ware de antiheld, waar je toch je eigen duistere kant in herkent en haar daarom laat wegkomen met gruwelijke dingen. Het hoofdpersonage is goed uitgewerkt, stukje bij beetje kom je meer over haar en haar motieven te weten. Haar zachte kant ontdekken we onder andere in de omgang met haar hond en haar liefde voor dieren in het algemeen.

Ik heb geregeld op het puntje van mijn stoel gezeten.
De schrijfstijl is vlot en beeldend. Over sommige nevenpersonages had ik net iets meer willen te weten komen, maar dat doet helemaal niets af van het verhaal. Een spannend debuut, zeker een aanrader!

Dank je, Inge!

Lezersrecensie    

Wraak van Nanesa

ebook door JNKingmaPostma 20 maart 2021

Wijze van lezen:

E book, gekregen via Ambi’s Lounge voor deelname aan de leesclub o.l.v. Anya van der Gracht

Genre:thriller

Cover:

Ik kreeg gelijk een angst gevoel door de bloedrode kleur van de titel wraak. Ook de subtitel doet angstaanjagend aan: beest psychopaat zij kiest.

En dat vachtachtige daar zie ik een monster in.

Maar toch word ik aangetrokken om dit boek op te pakken en te gaan lezen. Nieuwsgierig als ik ben naar waarom er wraak moet worden genomen. Op wie en waarom en hoe?

Flaptekst:

De flaptekst spreekt mij enorm aan. Hierdoor wil ik het boek graag lezen. Heerlijk mysterieus, angstaanjagend en spannend. Een prima introductie en uitnodiging om het verhaal te gaan lezen.

Wat wist je van het boek voordat je aan deze leesclub wilde deelnemen?

Helemaal niets. Ook kende ik de auteur niet.

Het verhaal:

De plaatselijke politie is bezig met een klopjacht op Y. Wie is zij en wat drijft haar?

Ze maakt in rap tempo vele slachtoffers en laat de politie in grote verwarring achter.

Zal het de politie lukken haar te grijpen?

Mijn leesbeleving:

Ik vind de schrijfstijl geweldig. Levendig en beeldend. Duidelijke en korte zinnen. Ik zie het allemaal voor mij. En dat mysterieuze vanaf het begin spreekt mij ook zeer aan. Je wilt door blijven lezen. Ik zat zo op blz. 200 zo zat ik in het verhaal. Heerlijk.

De opbouw is geweldig goed. Duidelijk, spannend en je wilt door blijven lezen dus het leest vlot. De hoofdstukken met namen van de personages erboven zijn duidelijk en goed gedaan.

Dat je gedurende het verhaal vordert een hechte band opbouwt met hoofdpersoon Y.

Ze kruipt je onder de huid en laat je niet meer los.

Dit geldt overigens in mindere mate ook voor de andere personages in dit boek.

De gebeurtenissen in dit boek deden mij zeer veel. Sneden als messen door mijn ziel. Gaven me veel verdriet.

Maar het doel wat Y er mee nastreefde namelijk gerechtigheid dat vind ik mooi. Dat gaf me een warm gevoel. De intrieste situatie van Y haar eigen leven in cursief gedrukte teksten heeft me diep geraakt gaf me een brok in de keel. De nieuwe liefde in haar leven gun ik haar van harte.

Ik hoop op een vervolg want ik kan Y nog niet missen. En de andere personages ook niet.

De titel geeft duidelijk weer wat de lezer kan verwachten. Welke geweldig mooie rollercoaster aan gevoelens, gebeurtenissen, spanning en een subliem toewerken naar de plot.

Toen het boek uit was bleef het verhaal nog lang na sudderen.

Mijn mening:

Ik geef dit boek 5 sterren. Ik ben blij dat ik dit verhaal mocht lezen en kennis mocht maken met een voor mij nieuwe auteur.

Zij heeft er een fan bij. Ik kijk uit naar meer verhalen van haar hand.

Dank je, Jitske!

Lezersrecensie    

Spannend boek vanaf de eerste letter

ebook door KristelVe 21 maart 2021

Via Ambi’s leesclub mocht ik kennis maken met Nanesa en haar e-book Wraak.

Vanaf de eerste letter werd ik al meegezogen in het verhaal waarbij de grens tussen goed en kwaad heel dicht bij elkaar liggen.

Soms doe je kwaad om goed te doen, en dat geldt ook voor Y, de wraakengel.

In het verhaal leer je haar beweegredenen kennen waarom ze kwaad doet, maar ook haar ware identiteit.

Ook wordt er op haar gejaagd door het rechercheteam onder leiding van Edmond.

De verhaallijnen zijn heel knap in elkaar verweven en je vraagt je op een gegeven moment wie nu op wie jaagt….

Ik raad dit boek aan voor wie houd van spanning, een echte thriller.

Daarom geef ik ook 5 sterren aan dit boek, want ik was letterlijk weg van deze wereld, en ik zat compleet in het verhaal.

De laatste hoofdstukken heb ik bewust trager gelezen omdat ik echt geen afscheid kon nemen van Y, mijn heldin.

Dank je, Kristel!

Lezersrecensie    

Is alles geoorloofd bij misstanden?

ebook door nienke2010 22 maart 2021

Ambi’s Lounge

Is alles geoorloofd bij misstanden?

Het boek “Wraak” (met ondertitel “beest psychopaat engel zy kiest”) van Nanesa begint meteen goed. Y is de hoofdpersoon van het boek en voert wraakacties uit op mensen die misstanden hebben ondernomen. Ze verwond de personen op dezelfde manier als die personen hun slachtoffers hebben gedaan. Moorden doet ze niet.

Het wordt al snel duidelijk dat Y een heftig verleden heeft gehad en niet tegen onrecht kan, niet tegen mensen, maar ook niet tegen dieren. Ze heeft een heel duidelijk doel voor ogen, wraak nemen op de misbruiker van haar geliefde.

Het verhaal pakt je vanaf de eerste pagina, je wilt verder lezen, wat heeft Y nog meer in petto? Als ze van haar plan moet afwijken doordat ze verwaarloosde dieren tegenkomt en deze wil redden ga je respect krijgen voor het werk wat ze doet.

Je wil weten hoe het eindigt.

Nanesa (pseudoniem van Nathalie Hufkens) is voor mij een onbekende schrijfster, maar ik wil graag meer van haar lezen. De spanning en gruweldaden in het boek zijn niet Nederlands/Vlaams naar mijn mening, maar heeft meer weg van een goede Engelse thriller. Dit is zeker een compliment, vaak zijn de Nederlandse/Vlaamse thrillers wat zwak qua spanning, maar deze zeker niet.

Aan het einde van het boek blijf je nog wel achter met vragen, een aantal personages en hun gedachten hadden verder uitgewerkt kunnen worden.

Maar al met al een dikke 4 van de 5 sterren.

Dank je, Nienke!

Lezersrecensie    

Boek met wauw factor

 door Wijna Pronk 23 februari 2021

Boeken toer, lezen en recenseren van boeken van onbekende schrijvers.

Ik mocht het boek Wraak van Nanesa lezen.

Het gaat over Y die zelf haar slachtoffers kiest , die niet voldoen aan `haar` normen en waarden. Ze bereidt alles goed voor en laat niets aan het toeval over. De politie staat voor de zware taak om haar te vinden. Ze zitten haar op de hielen. Of jaagt Y ook op hen ??

Wat ik er van vond:

De cover vind ik heel mooi gekozen daar die ook een rol in het verhaal vertolkt.

Ik begon met lezen en kon me met moeite losrukken uit het verhaal als er geen tijd meer was om te lezen. Het verhaal pakt je letterlijk bij de hand en sleurt je het verhaal in. Wat is het goed geschreven en het blijft ook vlot lezen , wat ook mooi is zijn de stukken waardoor je meer inzicht in Y haar achtergrond en verleden. Je blijft tot het eind nieuwsgierig hoe of het afloopt. Na het lezen voel je je moegestreden net als Y.

Nanesa , wat heb je een dijk van een boek geschreven , petje af zo vlot en vloeiend lezend.

Ik wacht met smart op je volgende boek.

Van mij krijg je zeker 5 dikke sterren.

Dank je, Wijna!

Lezersrecensie    

aanrader/ maxi mini bieb aurora

 door Maxi mini bieb Aurora 20 februari 2021

Recensie: Stef Knops van Maxi mini bieb Aurora

achterflap: Wraak: beest – psYchopaat – engel – zY kiest

Vol wraak kiest Y haar slachtoffers uit. Iedereen die ‘haar’ normen en waarden aan zijn laars lapt. Minutieus bereidt Y zich voor. Niets laat zij aan het toeval over. Edmond staat samen met zijn team voor de onmogelijke opgave de wraakengel op te sporen. Hij voelt dat hij dichterbij komt. Haar op de hielen zit. Of is het Y die hem opjaagt?

Titel van het boek: Wraak, beest, psychopaat, engel zij kiest

Auteur: Nanesa

Omschrijf het boek in een paar woorden:

Het verhaal wordt vertelt van beide kanten zo wel de dader als de agent die op de zaak zit. Door een lekkere vlotte, spannende en levendige manier van schrijven is het boek bijna niet aan de kant te leggen. Na mijn mening hadden sommige stukken zelfs iets eerder mogen afspelen, maar dit doet verder geen afbreuk aan het verhaal. Als je van een goeie thriller houdt en je bent wel eens benieuwd hoe beide kanten de zaak ervaren, zeker deze lezen.

A) Algemene waardering van het boek; (1= slecht/10=super goed) 8

B) De schrijfwijze van het Boek; (1=niet te volgen/10= zeer meeslepend) 8

C) Waardering v/d illustratie`s; (1=helemaal niks/10=uitmuntend) 6

D) Zou je dit boek bij anderen aanraden; (1=nee /10= aanrader) 8

Eind cijfer (A+B+C+D / 4 = ). 30/4=7.5

Je Eigen naam: stef knops

https://www.facebook.com/groups/minibiebaurora

Dank je, Stef!

De eerste officiële recensie!

https://sorayasbookshelf.home.blog/2021/01/22/wraak-nanesa/

Wraak – Nanesa

Soraya’s bookshelfReviews  januari 22, 2021 2 Minutes

Y wil wraak en laat daarbij niets aan het toeval over. Uit de mensen die ‘haar’ normen en waarden aan de laars lappen zoekt ze haar slachtoffers uit en zorgt ervoor dat ze zonder te sterven zullen zwijgen over wat er is gebeurt. 
Rechercheur Edmond en zijn team staat voor de onmogelijke opgave deze wraakengel op te sporen. Maar dat is zo makkelijk nog niet, want zelfs als het lijkt dat hij dichterbij komt voelt het alsof Y hem juist opjaagt.

Wraak is een supersnelle, spannende thriller die je als lezer meeneemt op een reis waarbij goed en fout ontzettend dicht bij elkaar liggen. De situaties die door Nanesa worden geschetst zijn juist degene waar vrijwel iedereen graag wat aan zou willen doen. 
Iedereen van ons heeft toch wel eens gedacht als we een krantenkop lazen: Als ik die gast in mijn handen krijg.. Met Y heeft Nanesa een personage neergezet die juist dat doet, die gast in haar handen krijgen en hem de gevolgen laten voelen van zijn daden. Omdat deze gevoelens veel mensen niet vreemd zijn zullen veel zich ook goed kunnen inleven in de gedachten van Y en misschien wel stiekem voor haar juichen. 

Nanesa heeft een vlotte schrijfstijl en beschrijft de situaties die plaatsvinden op een levendige manier waardoor ze geloofwaardig overkomen en je als lezer wordt meegesleept in het verhaal wat zij vertelt. Daarnaast heeft ze naast Y ook de overige personages goed uitgewerkt waardoor het niet moeilijk is om je in te leven in hun omstandigheden of gedachtegang. 

In Wraak merk je, zoals hierboven genoemd, hoe fijn de lijn is tussen goed en slecht. Dit heeft Nanesa vooral bereikt door niet alleen Y aan het woord te laten maar ook Edmond van de politie en die Y juist probeert te stoppen. Daarnaast worden er nog een aantal andere hoofdpersonages, zowel voor als tegen Y, aan het woord gelaten waardoor je als lezer alle kanten belicht ziet en je zelf kan bepalen wie er nu goed en slecht is in dit boek.
Het boek wisselt hierdoor van personages, deze worden aan het begin van het hoofdstuk genoemd. Daarnaast zijn er ook een aantal schuin gedrukte hoofdstukken waarin je meer leert over het verleden van Y en de reden achter haar wraakzuchtige quest.

Het einde had van mij wel iets vlotter gekund vooral na een zekere ontmoeting die voor mijn gevoel wat te langdradig was maar al met al heb ik volop genoten van het lezen van Wraak. Ik ben daarom ook ontzettend benieuwd wat we nog meer kunnen verwachten van deze beginnende auteur!

Nanesa woont samen met haar man en kinderen in Diepenbeek. Nadat ze noodgedwongen thuis kwam te zitten probeerde ze de ene na de andere hobby maar niets bracht haar zoveel geluk als schrijven. Wraak is haar debuut, daarnaast schreef ze verschillende korte verhalen die terug te vinden zijn op haar site.

Dank je, Soraya!

https://sorayasbookshelf.home.blog/author/sorayasbookshelf/

%d bloggers liken dit: