Toekomstprojecten

Wat staat er nog te gebeuren in de wereld van Nanesa?

Nu wraak gelanceerd is, kan ik al mijn energie richten op twee projecten, namelijk:

mijn kinderboek Oonya

Een woordje uitleg…

Oonya is het eerste boek dat ik schreef. Ik schreef het eigenlijk alleen voor mezelf, om te ontsnappen aan de harde realiteit van het leven op dat moment. Het creëren van een eigen fantasiewereld hielp me om de stress en de onrust van me af te zetten.

Oonya is, in tegenstelling tot Wraak, een boek om bij weg te dromen. Een boek voor kinderen die een moeilijke periode doormaken en wat afleiding zoeken. Oonya neemt je als jong meisje mee in haar wereld, laat je mee haar avonturen beleven zoals je ze nog nooit ervaren hebt. Het verhaal is dromerig en tegelijk spannend. Stoer en tegelijk ontroerend. Het gaat over kleine meisjes die groot worden. Over samen werken en elkaar accepteren. Dit allemaal in een wereld vol fantastische wezens en ondersteund door prachtige illustraties.

Ook deze prachtige illustratie is gemaakt door https://www.instagram.com/lilies__and__dahlias/

mijn boek embryo

Een woordje uitleg…

Tijdens het schrijven van Wraak had ik soms een beetje te weinig inspiratie of ik zat vast in mijn verhaal. De woorden leken niet te komen of het verhaal wilde even niet vlotten. Op zo’n moment neem ik vaak eerdere ideëen er weer bij om mijn aandacht op iets anders te richten. Tijdens Wraak was dat dus Embryo. Embryo is de voorlopige titel van mijn boek. Waarschijnlijk zal het (Niet) mijn Embryo gaan heten. De reden waarom ik de titel verander, zal je duidelijk worden bij het lezen van het boek.

Embryo is een ‘work in progress’ zoals men zegt… Nog bijlange niet klaar. Soms vraag ik me af waar ik aan begonnen ben, want voor Embryo heb ik toch al heel wat informatie moeten opzoeken en lezen. Wetenschappelijke termen die me eerder totaal onbekend in de oren klonken, worden steeds meer vertrouwd. Dan heb ik het over CRISPR, DNA, Cas9, genetische modificatie… termen die ik na het lezen van boeken (Lieven Scheire en Hetty Helsmoortel) en bekijken van de documentaire van Human Nature stilaan meer en meer begin te begrijpen. Toch heb ik nog heel wat informatie op te zoeken voor ik dit boek met een goed gevoel kan afronden.

Embryo is een verhaal dat je zal doen nadenken over de toekomst van de mensheid. Samen met het hoofdpersonage Tess zal je ervaren hoe een jonge vrouw gedwongen wordt om bikkelhard te worden in een wereld die genadeloos onmenselijk blijkt te zijn.

%d bloggers liken dit: