Voorleesweek

Deel 2

Laatst had ik het in mijn blog over de boeken van Lieve Baeten.

Deze keer wil ik het graag hebben over de boeken van Guy Daniëls.

Guy Daniëls

Een auteur die niet alleen schrijft, maar ook buiten de ‘box’ denkt. Zo heeft hij zijn befaamde verteltent. In onze school hebben we daar al meermaals van mogen genieten. Hij vertelt uiteraard de verhalen uit zijn eigen boeken in die tent. Gezellig, grappig en soms een beetje spannend. Dit alles in een intieme setting, dicht bij de auteur die het boek met volle overgave naar voren brengt. De kleuters hangen de gehele tijd geboeid aan zijn lippen. Het leukste is dan ook wanneer een kleuter mag meedoen.

Jeugdauteur Guy Daniëls (52) start eigen uitgeverij mét  belevingswandelingen en -fietstochten: “Verhalen tot leven brengen” | As |  hln.be

Onlangs heeft hij wederom een leuke activiteit uitgedacht. Namelijk een wandeltocht met als thema één van zijn boeken. In As is er een Heksenwandeling met zijn boek ‘Nina naar de heksenschool’ als centraal boek. In Bree kan je hopelijk volgend jaar een drakentocht gaan doen.

Boeken – Guy Daniëls

Sinds kort heeft Guy zijn eigen uitgeverij: boekstappers, waar hij ‘Nina naar de heksenschool’ en ‘Draak wil ook een feestje’ al uitbracht.

Tussen haakjes: tijdens een boekenbeurs in Hasselt, mocht ik aan een tafeltje plaatsnemen naast de illustrator van het boek ‘Nina naar de heksenschool’. Nick Claes is een zeer sympathieke jongeman die prachtig kan illustreren. Meer info over hem: https://www.facebook.com/nickclaesillustrator

Toch wil ik enkele van Guy zijn eerdere boeken ook graag in de kijker zetten:

Licht uit! - Emotieboeken

‘Licht uit’ is zo’n boek dat bij mijn kleuters altijd wel wat nazindert. De uil in het verhaal is bang van licht en zijn vrienden willen hem gaan helpen. Uiteraard is het bij de kleuters net andersom en net dat vinden ze zowel grappig als herkenbaar.

Boekhandel Binnert Overdiep | Ik zie het aan je ogen, Guy Daniëls ; Ina  Hallemans

‘Ik zie het aan je ogen’. Ik vertel het elk jaar opnieuw bij het thema gevoelens. Het komt elke keer opnieuw hard aan. Het besef dat anderen (en ja, ook je eigen vrienden) heel gemeen kunnen zijn. Zeker als ze niet begrijpen hoe je in elkaar zit. En heel zeker niet als je zelf niet weet hoe je in elkaar zit.

Uiteraard zijn dit niet de enige boeken. Wil je graag weten welke boeken Guy Daniëls nog schreef? Neem een kijkje op:

http://www.boekstappers.be/

guydaniels.be

Veel voorleesplezier!

Liefs,

Nathalie

Gepubliceerd door auteurnanesa

Schrijven is ontspanning en tegelijk inspanning. Genieten en tegelijk stressen. Herinneren en tegelijk loslaten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: